Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαύρη μέρα για τη μετοχή της Banco Espirito Santo μετά τις ζημιές ρεκόρ - Έκλεισε με πτώση -42% - Aναπόφευκτη η ΑΜΚ

Μαύρη μέρα για τη μετοχή της Banco Espirito Santo μετά τις ζημιές ρεκόρ - Έκλεισε με πτώση -42% - Aναπόφευκτη η ΑΜΚ
Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι επενδυτών και αναλυτών για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών
(upd4)Πτώση ρεκόρ, που έφτασε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στο -51%, κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Banco Espirito Santo στον απόηχο των μεγάλων ζημιών που ανακοίνωσε χθες για το β΄τρίμηνο του 2014. 
Eιδικότερα η μετοχή τερμάτισε στο -42% και στα 0,20 ευρώ, προκαλώντας ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε ζημιές ρεκόρ, ύψους 3,49 δισ. ευρώ,  για το δεύτερο τρίμηνο του 2014. 

Η τράπεζα που προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα της Πορτογαλίας, τον τελευταίο μήνα, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους επενδυτών και αναλυτών, για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενόψει των κρίσιμων stress tests της ΕΚΤ.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, οι ζημιές ρεκόρ του δευτέρου τριμήνου αποδίδονται στη μεγαλύτερη του αναμενομένου έκθεσή της στη μητρική της, η οποία εμφανίζει σοβαρά προβλήματα.
Η πορτογαλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι λόγω των ζημιών ρεκόρ που κατέγραψε, πλέον τα κεφαλαιακά της αποθέματα υποχώρησαν κάτω από το κατώταρο όριο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Aν και η Banco Espírito Santo δεν ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, οι αναλυτές θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση είναι αναπόφευκτη...
Τα προβλήματα για τη Banco Espírito Santo ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητρική της, η  Espírito Santo International, βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση.
Από τότε μέχρι και σήμερα η μετοχή της πορτογαλικής τράπεζας έχει χάσει πάνω από το 60% της αξίας.

Πρώτη ενημέρωση: 00:38, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης