Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Ζημίες - ρεκόρ για το β' τρίμηνο του 2014 – Ανήλθαν σε 4,32 δισ. ευρώ

tags :
BNP Paribas: Ζημίες - ρεκόρ για το β' τρίμηνο του 2014 – Ανήλθαν σε 4,32 δισ. ευρώ
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και 14 χρόνια – Οφείλονται στην επιβολή προστίμου 9 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ
Τις μεγαλύτερες ζημίες εδώ και 14 χρόνια παρουσίασε η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα BNP Paribas, μετά την πληρωμή προστίμου - ρεκόρ 8,97 δισ. δολαρίων για παραβίαση των κυρώσεων που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Σουδάν και άλλες χώρες, τις οποίες είχε βάλει σε «μαύρη λίστα».
Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 4,32 δισ. ευρώ, πάνω από τις εκτιμήσεις αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και οι οποίοι ανέμεναν ζημίες 4,27 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η γαλλική τράπεζα κατάφερε να διατηρήσει το λόγο κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 πάνω από τον στόχο που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές για το 2019, δηλαδή το 9%, καθώς διαμορφώθηκε στο 10% από 10,6% τα τέλη Μαρτίου.
Παράλληλα, η ρευστότητά της αγγίζει τα 244 δισ. ευρώ από 264 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι το πρόστιμο που της επιβλήθηκε ήταν το μεγαλύτερο για παραβίαση κυρώσεων, ενώ παράλληλα της έχει αφαιρεθεί για ένα έτος η άδεια εκκαθάρισης συναλλαγών σε δολάρια, κάτι ωστόσο που όπως έχει σημειώσει δεν θα έχει επιπτώσεις στο να εξυπηρετήσει τη μεγάλη πλειονότητα των πελατών της.
«Ο όμιλος έλαβε διδάγματα από αυτά τα γεγονότα και προχωρά σε σημαντική ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου της», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jean-Laurent Bonnafe.
Την 1η Ιουλίου η τράπεζα ανακοίνωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στους στόχους που έχει θέσει για το 2016 και ότι προγραμματίζει να διατηρήσει το μέρισμα στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης