Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή χρεοκοπεί αλλά το χρηματιστήριο κάνει ράλι! Κέρδη 6,95% χθες για τον Merval - Mobius: Οι αγορές έχουν αποτιμήσει το «ναυάγιο»

tags :
Η Αργεντινή χρεοκοπεί αλλά το χρηματιστήριο κάνει ράλι! Κέρδη 6,95% χθες για τον Merval - Mobius: Οι αγορές έχουν αποτιμήσει το «ναυάγιο»
Ισχυρά κέρδη έως 10% σημείωσαν και τα ομόλογα της Αργεντινής, με τις αποδόσεις των 10ετών να υποχωρούν στο 8,79% χθες,
Συνήθως μια χρεοκοπία θεωρείται αρνητική για τις χρηματαγορές, ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει στην περίπτωση της Αργεντινής, καθώς χθες το χρηματιστήριο του Μπούνος Άιρες εκτοξεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.
«Η χρεοκοπία έχει ήδη αποτιμηθεί», δηλώνει στο CNBC ο γκουρού των αγορών Mark Mobius, πρόεδρος της Franklin Templeton.
Ωστόσο το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τα hedge funds δεν πτόησε τους επενδυτές, με τον δείκτη Merval χθες στο Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες να καταγράφει ράλι 6,95% στις 8.937,62.
Ισχυρά κέρδη έως 10% σημείωσαν και τα ομόλογα της Αργεντινής, με τις αποδόσεις των 10ετών να υποχωρούν στο 8,79% χθες, από σχεδόν 10% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.
Ωστόσο η Αργεντινή δεν περιλαμβάνεται στους δείκτης αναδυόμενων αγορών του MSCI και του FTSE, οπότε οι μετοχές της δεν θα επωφεληθούν από τις εισροές κεφαλαίων με βάση αυτούς τους δείκτες.
Ο Mobius εκτιμά ότι πίσω από τα κέρδη βρίσκονται οι εγχώριοι επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να «γλιτώσουν» μετρητά και να επενδύσουν σε assets, καθώς φοβούνται μια μαζική υποτίμηση.
Αιρετικός ο Mobius, επιμένει και αυτός να επενδύσει στις μετοχές της Αργεντινής, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η χρεοκοπία ενδεχομένως να είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στ χώρα.
Και εξηγεί ότι πλέον κανείς δεν θα δανείζει στην Αργεντινή, για αυτό πρέπει να τακτοποιήσει τα του οίκου της. Όπως αναφέρει, όλοι περιμένουν την ημέρα που η Αργεντινή θα αρχίσει ένα μεταρρυθμιστική πρόγραμμα.
Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι το ράλι αυτό θα κρατήσει και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης