Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο – Λιγότερο αισιόδοξοι οι βρετανοί καταναλωτές βάσει έρευνας της GfK

Βρετανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο – Λιγότερο αισιόδοξοι οι βρετανοί καταναλωτές βάσει έρευνας της GfK
Στο -2 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας για λογαριασμό της Κομισιόν
Λιγότερο αισιόδοξοι φαίνονται οι βρετανοί καταναλωτές σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας GfK για λογαριασμό της Κομισιόν, καθώς οι πραγματικοί μισθοί βαίνουν συνεχώς μειούμενοι.
Βάσει της έρευνας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε στο -2 που αποτελεί την πρώτη μείωση που καταγράφεται εδώ και έξι μήνες και έναντι του +1 που ήταν τον Ιούνιο.
Η βρετανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο, ενώ και το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε εκ νέου τον Μάιο.
Ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί εξακολουθούν να υποχωρούν, με τη μείωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη να αποτελεί ένα σημάδη ότι αν δεν υπάρξει βελτίωση στα εισοδήματα, ο ρυθμός ανάκαμψης είναι πιθανόν να επιταχυνθεί περισσότερο.
Η μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μια λιγότερο αισιόδοξη εκτίμηση των νοικοκυριών για τις προοπτικές της οικονομίας κατά τους επόμενους 12 μήνες, γεγονός που δημιουργεί μια επιπλέον ανησυχία για τη βρετανική κυβέρνηση, εν όψει και των εκλογών τον Μάιο του 2015.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης