Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτική επικράτηση Le Pen εάν γίνονταν σήμερα προεδρικές εκλογές στη Γαλλία – Εκτός του β’γύρου οι Σοσιαλιστές

tags :
Σαρωτική επικράτηση Le Pen εάν γίνονταν σήμερα προεδρικές εκλογές στη Γαλλία – Εκτός του β’γύρου οι Σοσιαλιστές
Στο ναδίρ η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande
Σαρωτική επικράτηση έναντι των Σοσιαλιστών υποψηφίων και του προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande θα επιτύγχανε η Marine Le Pen, η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» εάν πραγματοποιούνταν σήμερα προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της IFOP που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Marianne, η Le Pen θα επικρατούσε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών λαμβάνοντας το 26% των ψήφων, αφήνοντας στο 17% τόσο τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande όσο και τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό, Manuel Valls.
Αλλά η Le Pen, το κόμμα της οποίας αναδείχθηκε πρώτο στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, θα επικρατούσε και έναντι του πρώην συντηρητικού προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, ο οποίος φέρεται να λαμβάνει το 25% των ψήφων.
Συνεπώς η δημοσκόπηση δείχνει πως κανείς υποψήφιος των Σοσιαλιστών δεν θα περνούσε στο β’γύρο των προεδρικών εκλογών εάν υποψήφιοι ήταν οι Le Pen και Sarkozy.
Ωστόσο, η μέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, στις 21 και 22 Ιουλίου, ανάμεσα σε 947 ανθρώπους, δεν εξετάζει εάν η Le Pen θα επικρατούσε έναντι του όποιου αντιπάλου της στο δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής.
Παράλληλα η δημοσκόπηση δείχνει ότι η δημοτικότητα του Hollande βρίσκεται στο ναδίρ, κάτι που αποδίδεται στην περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη και στην ανεργία που πλήττει τη Γαλλία ενώ ο πρωθυπουργός Manuel Valls διατηρεί στα ίδια επίπεδα τη δημοτικότητα του σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ανέλαβε την πρωθυπουργία.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι η Le Pen θα είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις στις εκλογές από τον Sarkozy μεταξύ ψηφοφόρων από την εργατική τάξη και ατόμων χαμηλού εισοδήματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης