Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας: Ανοιχτός ο δρόμος για το σημείο συντριβής του Boeing των Malaysia Airlines

Συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας: Ανοιχτός ο δρόμος για το σημείο συντριβής του Boeing των Malaysia Airlines
H συμφωνία επετεύχθη στη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στο Μινσκ
Nα διατηρηθεί ανοικτός ο δρόμος που χρησιμοποίησαν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες για να φτάσουν στο σημείο της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, συμφώνησαν απόψε Ρωσία και Ουκρανία.
Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη στη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στο Μινσκ.
Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος δεσμεύθηκε να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» με την ευκαιρία αυτή για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι των αυτονομιστών ανταρτών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ αναμένεται να συμμετάσχουν στις συνομιλίες αύριο Παρασκευή.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται έπειτα από αίτημα του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο έδαφος τρίτης χώρας.
Οι αντάρτες έχουν δηλώσει έτοιμοι να συμμετάσχουν στις συνομιλίες στο Μινσκ, όμως μέχρι τώρα έθεταν ως όρο την απομάκρυνση του ουκρανικού στρατού από τα εδάφη που ελέγχουν.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο μαζί με εσάς, ώστε να αποκλιμακωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ένταση στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Λουκασένκο την ώρα που υποδεχόταν τον ουκρανό πρώην πρόεδρο Λεονίντ Κούτσμα, που εκπροσωπεί την Ουκρανία.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουκρανία Μιχαήλ Ζουράμποφ και ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» ώστε οι συζητήσεις να στεφθούν από επιτυχία, διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης