Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Εγκαταλείπουν τα junk ομόλογα των ΗΠΑ οι επενδυτές – Φόβοι για τέλος του ράλι καθώς ενισχύεται η οικονομία

WSJ: Εγκαταλείπουν τα junk ομόλογα των ΗΠΑ οι επενδυτές – Φόβοι για τέλος του ράλι καθώς ενισχύεται η οικονομία
Τα junk ομόλογα των ΗΠΑ κατέγραψαν εκροές ύψους 1,48 δισ. σε εβδομαδιαία βάση
Κατρακυλούν οι τιμές των αμερικανικών junk ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, εν μέσω ανησυχίας για τέλος του ράλι στις αγορές, καθώς ενισχύεται η οικονομία των ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Τα junk ομόλογα των ΗΠΑ κατέγραψαν εκροές ύψους 1,48 δις. σε εβδομαδιαία βάση.
Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lipper.
Οι εκροές κεφαλαίων αντανακλούν την ανησυχία για την ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ, με τους διαχειριστές ομολόγων να εκτιμούν ότι αυτή η τάση θα οδηγήσει τελικά σε αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve).
Οι traders εκτιμούν ότι οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν την ευάλωτη θέση της αγοράς μετά το πολυετές ράλι, το οποίο φέτος οδήγησε την απόδοση σε βασικούς δείκτες junk ομολόγων σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Οι αποδόσεις πέφτουν όταν οι τιμές ανεβαίνουν, σημειώνει η αμερικανικής εφημερίδα.
Οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είχαν συρρεύσει στο εταιρικό χρέος με αξιολόγηση κάτω του επενδυτικού βαθμού, για να «αιχμαλωτίσουν» εισοδήματα με τα ποσοστά βραχυπρόθεσμων επιτοκίων κοντά στο μηδέν.
Ωστόσο ο Alan Gayle, διαχειριστής της RidgeWorth Investments, τονίζει ότι πλέον έχει φτάσει το τέλος του εύκολου trading.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης