Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επιθέσεις καμικάζι στη Βαγδάτη – Σε 1.600 τα θύματα τον Ιούλιο

tags :
Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επιθέσεις καμικάζι στη Βαγδάτη – Σε 1.600 τα θύματα τον Ιούλιο
Πιο αιματηρός μήνας από το 2007 ο Ιούνιος, με τουλάχοστον 2.000 νεκρούς
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 29 τραυματίστηκαν από σειρά επιθέσεων στη Βαγδάτη, σύμφωνα με αστυνομικούς αξιωματούχους, αλλά και ιατρικές πηγές.
Η πιο αιματηρή εκ των επιθέσεων έλαβε χώρα στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ, όπου εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι, ενώ άλλοι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Παράλληλα, στο κέντρο της Βαγδάτης εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα τρεις βόμβες κοντά σε σιιτικό τέμενος στην πλατεία Χολάνι, με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να σκοτωθούν και οκτώ άτομα να τραυματιστούν.
Σημειώνεται οτι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οι σουνίτες αντάρτες υπό την ηγεσία των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του βόρειου και του δυτικού Ιράκ.
Αν και οι μαχητές του παραμένουν προς το παρόν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, οι αντάρτες επιχειρούν συχνά στην πρωτεύουσα, προχωρώντας σε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι ή σε επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα, με στόχο κυρίως στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014, τον Ιούλιο έχασαν της ζωή τους στο Ιράκ τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.
Σύμφωνα με αυτόν τον απολογισμό, τον οποίο ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Υγείας, 1.401 πολίτες, 185 στρατιωτικοί και 83 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στη χώρα τον περασμένο μήνα.
Ο πιο αιματηρός μήνας από το 2007, ωστόσο, ήταν ο Ιούνιος, καθώς έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.
Ο επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ Νικολάι Μλαντένοφ από την πλευρά του έκανε λόγο για τουλάχιστον 1.737 νεκρούς στο Ιράκ τον Ιούλιο.
«Ανησυχώ για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων στο Ιράκ, ιδίως μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα», επισήμανε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα καθιστά αδύνατη την επαλήθευση των στοιχείων αυτών από ανεξάρτητες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης