Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Το ευρώ είναι ακόμα υπερτιμημένο – Δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις σε φορολογία, κοινωνική πολιτική

tags :
Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Το ευρώ είναι ακόμα υπερτιμημένο – Δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις σε φορολογία, κοινωνική πολιτική
Προτείνει διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ και την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Την άποψη – που τείνει να γίνει πάγια πλέον από την πλευρά της Γαλλίας – πως το ευρώ εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Ο Hollande διατύπωσε για ακόμα μια φορά την αντίθεση της Γαλλίας στο «ισχυρό» ευρώ και μάλιστα λίγα μόλις 24ωρα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος είχε επικρίνει την ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της, ζητώντας να αναληφθούν δράσεις προκειμένου το ενιαίο νόμισμα να «διαμορφωθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα».
Όσον αφορά το εσωτερικό «μέτωπο» ο Hollande – και στον απόηχο των προειδοποιήσεων της Moody’s για credit negative εάν η Γαλλία δεν επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2014 – δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην φορολογική πολιτική αλλά και στα επιδόματα πρόνοιας προκειμένου να ενισχυθούν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας και στο ζήτημα του Ιράκ και στην ανάπτυξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, ο Hollande προτείνει να πραγματοποιηθεί μια διεθνή διάσκεψη για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι ακραίοι ισλαμιστές.
«Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, να τους πολεμήσουμε με μια παγκόσμια στρατηγική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hollande, ο οποίος τόνισε ότι η εν λόγω οργάνωση διαθέτει πολύ εξελιγμένα όπλα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης