Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Διαφωνίες για τα χαμηλά επιτόκια – Δύο μέλη ψήφισαν υπέρ της αύξησης τους

Bank of England: Διαφωνίες για τα χαμηλά επιτόκια – Δύο μέλη ψήφισαν υπέρ της αύξησης τους
Πρόκειται για τις πρώτες διαφωνίες από το 2011
Δύο από τα συνολικά εννέα μέλη της Τράπεζας της Αγγλίας εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, ψηφίζοντας υπέρ της άμεσης αύξησης των επιτοκίων.
Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Αυγούστου, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι μόλις ένα μέλος της Τράπεζας επρόκειτο να ζητήσει την αύξηση των επιτοκίων, με τη βρετανική εφημερίδα Guardian να υπογραμμίζει πως αυτή η διαφωνία είναι η πρώτη που εκδηλώνεται από το 2011.
Όπως αναφέρεται, διαφωνούντες είναι  οι Martin Weale και Ian McCafferty, δύο εξωτερικά μέλη στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, τα δύο μέλη ψήφισαν για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 0,75% από 0,5% που είναι σήμερα, εκφράζοντας την άποψη πως η αύξηση των επιτοκίων ήταν αναγκαία για να κρατηθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.
«Οι οικονομικές συνθήκες είναι επαρκείς για να δικαιολογήσουν μια άμεση αύξηση του επιτοκίου» ανέφεραν τα δύο μέλη, σύμφωνα με τα πρακτικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης