Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Βernanke: Η κρίση του 2008 ήταν η χειρότερη της παγκόσμιας ιστορίας! - Όλες οι τράπεζες των ΗΠΑ τελούσαν υπό κατάρρευση

Β. Βernanke: Η κρίση του 2008 ήταν η χειρότερη της παγκόσμιας ιστορίας! - Όλες οι τράπεζες των ΗΠΑ τελούσαν υπό κατάρρευση
«Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος του 2008 αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην παγκόσμια ιστορία»
Ως τη χειρότερη περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας χαρακτήρισε την κρίση του 2008 ο πρώην επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.
Eιδικότερα, ο Ben Bernanke σε έγγραφο που κατέθεσε στο αμερικανικό δικαστήριο σχετικά με την κρατική διάσωση της AIG το 2008, περιγράφει πως η κρίση του 2008 ήταν η χειρότερη στην παγκόσμια ιστορία, συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Ύφεσης του 1929.
«Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος του 2008 αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην παγκόσμια ιστορία» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο πρώην επικεφαλής της Fed.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, από τα συνολικά 13 πιο ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, τα 12 βρίσκονταν ενώπιον της κατάρρευσης!
Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, T. Geithner υποστήριξε πως κατά την περίοδο 6 και 22 Σεπτεμβρίου, η αμερικανική οικονομία βρισκόταν σε «ελεύθερη πτώση».
Σημειώνεται πως τα σχετικά έγγραφα αποκαλύφθηκαν από τη Wall Street Journal.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης