Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισλαμικό Κράτος: Εκτέλεσε σύρους στρατιώτες και κρατά άλλους ως ομήρους

Ισλαμικό Κράτος: Εκτέλεσε σύρους στρατιώτες και κρατά άλλους ως ομήρους
Μετά την κατάληψη αεροπορικής βάσης στη βόρεια Συρία
Σε εκτελέσεις σύρων στρατιωτών προχώρησαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, μετά την κατάληψη αεροπορικής βάσης στη βόρεια Συρία, ενώ κρατούν ως ομήρους ομάδα σύρων στρατιωτών, σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και το twitter από υποστηρικτές του ΙΚΙΛ σήμερα, Τετάρτη.
Το Ισλαμικό Κράτος, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, κατέλαβε την αεροπορική βάση Τάμπκα, κοντά στην πόλη Ράκα, την Κυριακή, έπειτα από ημέρες σφοδρών μαχών με το συριακό στρατό, που είχε ως συνέπεια περισσότεροι από 500 να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η βάση Τάμπκα ήταν το τελευταίο προπύργιο-στήριγμα στην περιοχή που ελέγχουν οι μαχητές του ΙΚΙΛ, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές, συνδράμοντας τον ιρακινό στρατό, ενώ εξετάζει τις επιλογές που έχει στη Συρία.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, σύμφωνα με το Reuters, δείχνουν πυροβολισμούς τουλάχιστον επτά ατόμων, που έχουν ταυτοποιηθεί ότι ήταν στρατιωτικό προσωπικό.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητας των εικόνων, ή πού αυτές ελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης