Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη ωφελημένη της κρίσης και της πολιτικής της ΕΚΤ... η Γερμανία - Με αρνητικό επιτόκιο -0,016% και τα 3ετή ομόλογα

Η μεγάλη ωφελημένη της κρίσης και της πολιτικής της ΕΚΤ... η Γερμανία - Με αρνητικό επιτόκιο -0,016% και τα 3ετή ομόλογα
Τα γερμανικά ομόλογα έχουν σημειώσει ράλι φέτος, δίνοντας μεγαλύτερα κέρδη από ό,τι οι μετοχές
Η μεγάλη ωφελημένη από την κρίση της Ευρωζώνης και τη νομισματική πολιτική είναι η Γερμανία, με τις αποδόσεις των ομολόγων με διάρκεια κάτω των 3 ετών να κινούνται πλέον σε αρνητικό έδαφος.
Η απόδοση του 3ετούς γερμανικού ομολόγου είναι σήμερα στο -0,016%, του 2ετούς στο -0,011% και του ετήσιου στο -0,004%.
Η απόδοση του 10ετούς είναι κάτω του 1% στο 0,922%.
Η ένδειξη αυτή αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αποστροφή των επενδυτών από τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας και την τοποθέτηση τους σε ασφαλέστερα χρεόγραφα.
Τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια συνεχίζουν να στρέφονται στα ασφαλή γερμανικά χρεόγραφα λόγω ανασφάλειας.
Έχει καλλιεργηθεί κλίμα αβεβαιότητας από την εύθραυστη ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, την ουκρανική κρίση και τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας αλλά των προβλέψεων για μια μεσοπρόθεσμη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Τα γερμανικά ομόλογα έχουν σημειώσει ράλι φέτος, δίνοντας μεγαλύτερα κέρδη από ό,τι οι μετοχές, καθώς η ΕΚΤ ρίχνει το κόστος δανεισμού και παίρνει άλλα πρωτοφανή μέτρα, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης