Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στο Αφγανιστάν – Απέσυρε τους παρατηρητές του από την επιτροπή ελέγχου των ψήφων ο Aμπ. Αμπντουλάχ

Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στο Αφγανιστάν – Απέσυρε τους παρατηρητές του από την επιτροπή ελέγχου των ψήφων ο Aμπ. Αμπντουλάχ
Απειλεί ότι δεν θα συμμετέχει ξανά στη διαδικασία ο υποψήφιος για την προεδρία της χώρας
Απέσυρε τους παρατηρητές του από την επιτροπή ελέγχου των ψήφων των προεδρικών εκλογών ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ένας εκ των δύο υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει από χθες, χαρακτηρίζοντας «αστεία» τη διαδικασία.
«Δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία σήμερα, αλλά πιθανώς και εν γένει», ανέφερε εκπρόσωπος του Αμπ. Αμπντουλάχ.
Σημειώνεται ότι οι δύο υποψηφίοι για τον προεδρικό θώκο συμφώνησαν να διεξαχθεί έλεγχος επί των ψηφοδελτίων στις προεδρικές εκλογές, έπειτα από καταγγελίες για νοθεία και υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών.
Ο έλεγχος υπό τον ΟΗΕ, προκειμένου να βρεθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι ξεκίνησε εδώ και έναν μήναν και θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.
Παράλληλα, οι δύο υποψήφιοι είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όμως μέχρι τώρα έχουν αποτύχει να κλείσουν μία συμφωνία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου γύρου των εκλογών, τον Απρίλιο, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ φαινόταν να προηγείται.
Όμως, μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, τον Ιούνιο, και με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, πρώτος ερχόταν ο έτερος υποψήφιος Ασράφ Γκάνι.
Από την πλευρά του ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ απαιτεί την απόσυρση των εκατοντάδων χιλιάδων νοθευμένων ψηφοδελτίων, όπως τα αποκαλεί, ενώ υποστηρικτές του απειλούν με μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Το βράδυ της Τρίτης, αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών είχαν συναντήσεις και με τα δύο στρατόπεδα προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία, αν και εκτιμάται ότι ο έλεγχος των ψηφοδελτίων θα συνεχιστεί με ή χωρίς τους παρατηρητές του Αμπ. Αμπντουλάχ.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης