Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Καταγγέλλει τη συριακή κυβέρνηση για χρήση χημικών χλωρίου σε 8 περιπτώσεις

ΟΗΕ: Καταγγέλλει τη συριακή κυβέρνηση για χρήση χημικών χλωρίου σε 8 περιπτώσεις
Νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία
Για χρήση χημικών χλωρίου σε οκτώ περιπτώσεις κατηγορεί τη συριακή κυβέρνηση ο ΟΗΕ σε νέα του έκθεση για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία.
Παράλληλα, ο ΟΗΕ σημείωνει ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) προχώρησαν συχνά σε δημόσιες εκτελέσεις, τις οποίες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, αναγκάζονταν να παρακολουθήσουν.
Το ΙΚΙΛ, το οποίο έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο τμήμα της Συρίας, είναι μία από τις ομάδες που μάχονται την κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, μια σύγκρουση που ήδη διανύει τον τέταρτο χρόνο.
Η περίοδος που καλύπτει η έκθεση του ΟΗΕ συμπίπτει με την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Τα ευρήματα είναι αποτέλεσμα συνεντεύξεων, αλλά και αποδεικτικών στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια έξι μηνών, μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουλίου 2014, ως μέρος μιας έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία προχωρούν σε μια εκστρατεία εγκαθίδρυσης του φόβου, στην οποία περιλαμβάνονται δημόσιες εκτελέσεις, ακρωτηριασμοί και μαστιγώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης