Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο σοκ από τη μαζική εκτέλεση Σύρων στρατιωτών από το Ισλαμικό Κράτος – Obama (ΗΠΑ): Δεν έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για επίθεση

Παγκόσμιο σοκ από τη μαζική εκτέλεση Σύρων στρατιωτών από το Ισλαμικό Κράτος – Obama (ΗΠΑ): Δεν έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για επίθεση
Οργή από τον ΟΗΕ για τη σφαγή αμάχων από τους τζιχαντιστές
(upd) Τη διεθνή κοινή γνώμη εξακολουθούν να προκαλούν με την αγριότητα των πράξεων τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι ύστερα από τη μαζική δολοφονία 250 Σύρων στρατιωτών, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός Κούρδου.
Οι τζιχαντιστές με το τελευταίο τους βίντεο, στέλνουν μήνυμα προς τους Κούρδους μαχητές που μάχονται εναντίον τους στο Ιράκ, υπογραμμίζοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλοι αποκεφαλισμοί εάν οι ηγέτες των Κούρδων εξακολουθήσουν να στηρίζουν τις ΗΠΑ.
Το νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το οπτικό υλικό, στο οποίο καταγράφεται η μαζική εκτέλεση Σύρων στρατιωτών.
Οι άτυχοι άντρες, οι οποίοι εκτελέστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης, είχαν διαφύγει από την αεροπορική βάση της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία.
Στο βίντεο το οποίο ανάρτησαν οι τζιχαντιστές στο Διαδίκτυο απεικονίζονται οι στρατιώτες του Άσαντ να φορούν μόνο το εσώρουχό τους και να περπατούν ξυπόλυτοι στην έρημο. Δίπλα τους κινούνται ένοπλοι τζιχαντιστές. Ένας από τους αντάρτες κρατά τη σημαία της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο εικονολήπτης των τζιχαντιστών κάνει σαν βοσκός που οδηγεί πρόβατα θέλοντας να ταπεινώσει τους Σύρους στρατιώτες.
Στη συνέχεια φαίνονται οι σοροί των άτυχων στρατιωτών, άλλες στοιβαγμένες σε ένα σωρό και άλλες απλωμένες σε μια μεγάλη γραμμή στο έδαφος.
«Οι 250 σαμπιχά οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα της Ράκα εκτελέστηκαν», αναφέρεται στο φρικιαστικό βίντεο.
Τα νέα αυτά βίντεο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, ο οποίος κατήγγειλε το Ισλαμικό Κράτος για σφαγές αμάχων.
«Είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος. Κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων» ανέφερε ο Ban Ki Moon.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama κατά την χθεσινή του συνέντευξη τύπου, υποστήριξε ότι οι σχεδιασμοί για την ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και ότι δε θα γίνουν αεροπορικές επιδρομές βραχυπρόθεσμα.
«Δεν θέλω να βιαζόμαστε. Δεν έχουμε ακόμα στρατηγική» υπογράμμισε ο Obama ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να επιλέξουν μεταξύ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ισλαμικού Κράτους και ότι «συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση».

(πρώτη ενημέρωση 28 Αυγούστου 21:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης