Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Τουρκία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει – Διατήρησε το οικονομικό επιτελείο ο πρωθυπουργός Davutoglu

tags :
Το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Τουρκία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει – Διατήρησε το οικονομικό επιτελείο ο πρωθυπουργός Davutoglu
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίστηκε ο σύμβουλους του τούρκου προέδρου, Yalcin Akdogan
Δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές το κυβερνητικό σχήμα που παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή, ο τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu, ο οποίος διατήρησε στις θέσεις - κλειδιά της κυβέρνησης τα ίδια πρόσωπα, όπως για παράδειγμα στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.
Ειδικότερα, παραμένουν υπουργός Οικονομίας ο Mehmet Simsek και Οικονομικών ο Nihat Zeybekci, αλλά και ο υπουργός Ενέργειας, Taner Yildiz.
Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, που μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Davutoglu, τοποθετήθηκε ο Mevlut Cavusoglu, ενώ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίστηκε ο σύμβουλους του τούρκου προέδρου, Erdogan, Yalcin Akdogan, με δεύτερο αντιπρόεδρο τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Numan Kurtulmus.
Αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για οικονομικά θέματα στην προηγούμενη κυβέρνηση, παραμένει ο Ali Babacan.
Η νέα κυβέρνηση, ωστόσο, αναλαμβάνει την εξουσία σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, καθώς πέραν της τουρκικής οικονομίας, που παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης, στα νότια σύνορά της λαμβάνουν χώρα σημαντικές εξελίξεις.
Η επέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, στα νότια σύνορα της Τουρκίας, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια στη χώρα.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αποτελεί για την Ουάσιγκτον έναν εν δυνάμει σύμμαχο στην εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών, όμως τα χέρια της είναι δεμένα καθώς οι μαχητές του ΙΚΙΛ κρατούν ομήρους 49 Τούρκους από τον Ιούνιο.
Ο Erdogan, που ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2003, ορκίστηκε χθες, Πέμπτη, νέος πρόεδρος της χώρας, εδραιώνοντας τη θέση του ως του πιο ισχυρού ηγέτη της Τουρκίας στα νεότερα χρόνια, κάτι που οι αντίπαλοί του φοβούνται ότι προαναγγέλλει πιο αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης