Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός – Το Κίεβο ευθύνεται για την κρίση διότι δεν κάνει διάλογο με τους αυτονομιστές

tags :
Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός – Το Κίεβο ευθύνεται για την κρίση διότι δεν κάνει διάλογο με τους αυτονομιστές
Υποστήριξε ότι οι επιθέσεις των Ουκρανών στα ανατολικά της χώρας παραπέμπουν στην πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί
Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι ένας λαός υποστήριξε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της Ουκρανίας για την εντεινόμενη κρίση στα ανατολικά της χώρας.
Όπως είπε ο Putin, το Κίεβο ευθύνεται για την κρίση διότι αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Αντίθετα, όπως τόνισε, το Κίεβο εξαπολύσει επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας, οι οποίες παραπέμπουν στην πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Οι πόλεις που πολιορκούνται από τον Ουκρανικό στρατό δυστυχώς που θυμίζει γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν οι φασίστες, οι κατακτητές πολιορκούσαν τις πόλεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Ο Putin συμπεριφέρεται ολοένα και πιο απρόβλεπτα. Αυτό που ήταν απίθανο να φανταστεί κανείς πριν έναν χρόνο ως τον χειρότερο εφιάλτη, δηλαδή να πολεμούν Ρώσοι και Ουκρανοί, φαίνεται ήδη πως συμβαίνει» ανέφερε σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο πολιτικός αναλυτής Boris Makarenko.
Από την πλευρά τους οικονομικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως οι αγορές έχουν υποτιμήσει τους κινδύνους από την κρίση στην Ουκρανία.
«Πολλοί αρνούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα να δουν τους σκοπούς της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τώρα που μια ακόμα κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα απαντήσει η Δύση σε αυτές τις εξελίξεις» επισημαίνει στο CNBC o Timothy Ash, επικεφαλής της Standard Bank για τις αναδυόμενες αγορές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης