Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Μerkel και Schaeuble δυσαρεστημένοι από τις δηλώσεις του Draghi της ΕΚΤ για περιορισμό της λιτότητας

tags :
Spiegel: Μerkel και Schaeuble δυσαρεστημένοι από τις δηλώσεις του Draghi της ΕΚΤ για περιορισμό της λιτότητας
Eκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε τo Spiegel για τα γεγονότα
Τη δυσαρέσκεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της EKT, Mario Draghi, περί περιορισμού της λιτότητας.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η σιδηρά κυρία της Ευρώπης φέρεται να έχει δυσαρεστηθεί από την πρόταση που εκτιμάται ότι έκανε ουσιαστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τα κράτη σε μέτρα τόνωσης της δραστηριότητας μάλλον, παρά στις πολιτικές λιτότητας, προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Το Spiegel γράφει, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, ότι τόσο η ιδία η Καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, τηλεφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο της ΕΚΤ για να τον εγκαλέσουν σχετικά με όσα είπε σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Τζάκσον Χόουλ της πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ την 22α Αυγούστου.
Όμως ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την εκδοχή του Spiegel για τα γεγονότα, τονίζοντας πως «ο ισχυρισμός πως η καγκελάριος εγκάλεσε τον πρόεδρο Ντράγκι δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά γεγονότα καθ' οιονδήποτε τρόπο», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, ηγείται των Ευρωπαίων ηγετών εκείνων οι οποίοι πιέζουν να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους από τη λιτότητα στις πολιτικές τόνωσης της ανάπτυξης και να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στα κράτη σε ό,τι αφορά τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την άποψη αυτή υποστηρίζει η Γαλλία, ο πρωθυπουργός της οποίας, Manuel Valls επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς την ΕΚΤ να πάει «πιο μακριά» στην προσπάθειά της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υπερβολικά υψηλής συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης