Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νικητής των εκλογών στη Σαξονία το CDU της Καγκελαρίου Merkel - Εκλέγει βουλευτές για πρώτη φορά το αντιευρωπαϊκό AfD

Γερμανία: Νικητής των εκλογών στη Σαξονία το CDU της Καγκελαρίου Merkel - Εκλέγει βουλευτές για πρώτη φορά το αντιευρωπαϊκό AfD
Για πρώτη φορά τοαντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές σε ένα κρατιδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls στη Σαξονία
Νικητής των τοπικών εκλογών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας αναδείχθηκε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel.
Παράλληλα, για πρώτη φορά το νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές σε ένα κρατιδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες στο κρατίδιο στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας), η CDU διατηρεί την εξουσία στη Σαξονία, αλλά θα έχει για πρώτη φορά εντός Βουλής έναν αντίπαλο στα δεξιά της: την AfD.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel, που κυβερνούν στη Σαξονία από την επανένωση της Γερμανίας, κερδίζουν συγκεντρώνοντας σχεδόν το 40% των ψήφων.
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), ενώ την Τρίτη οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κατά τα έξιτ πολ.
Η AfD, που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 εκφράζοντας κατά κύριο λόγο όσους αντιτίθενται στη διάσωση του ευρώ, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καταλαμβάνοντας το 10% των ψήφων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου.
Ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας Στάνισλαβ Τίλιχ πρέπει να αναζητήσει νέο κυβερνητικό εταίρο εάν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μείνουν εκτός του κρατιδιακού κοινοβουλίου στην Δρέσδη.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, θεωρείται πιθανό να επιλέξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD, το κόμμα που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο του κόμματος της Merkel στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης