Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμεση απάντηση της Μόσχας στις «απειλές» του ΝΑΤΟ - Προσαρμόζει το στρατηγικό της δόγμα λόγω Ουκρανίας

Άμεση απάντηση της Μόσχας στις «απειλές» του ΝΑΤΟ - Προσαρμόζει το στρατηγικό της δόγμα λόγω Ουκρανίας
Η Ρωσία θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη
Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας στις απειλές του ΝΑΤΟ και στην ενίσχυση της παρουσίας της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ανατολική Ουκρανία.
Η Ρωσία θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.
«Το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δομές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν τα σύνορά μας, και μέσω της επέκτασης, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία από τις βασικές εξωτερικές απειλές για τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχαήλ Ποπόφ, αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου.
Ειδικότερα ο αξιωματούχος αναφέρθηκε στα σχέδια αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και στην κατάσταση στην Ουκρανία,χαρακτηρίζοντάς τα απειλές για τη ρωσική ασφάλεια.
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής (4 και 5 Σεπτεμβρίου) Σχέδιο Αμεσης Ετοιμότητας (Readiness Action Plan), σε απάντηση για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.
Οι σύμμαχοι θεωρούν τη στάση της Μόσχας ως άμεση απειλή για τις νατοϊκές χώρες που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων οι χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης