Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στην Αργεντινή κατά 31% - Στο... 45% ο πληθωρισμός μετά τη νέα χρεοκοπία

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στην Αργεντινή κατά 31% - Στο... 45% ο πληθωρισμός μετά τη νέα χρεοκοπία
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 1.700% από τις αρχές του 2003
Σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, μέσα σε δύο μήνες, προχωρά η κυβέρνηση της Αργνετινής, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εντάσεις που προκαλούνται από τον "καλπάζον" ρυθμό πληθωρισμού.
Η Αργεντινή θα αυξήσει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό κατά 31% στις 4.716 πέσος.  
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 1.700% από τις αρχές του 2003 και είναι "μακράν οι υψηλότεροι" κατώτατοι μισθοί στη Λατινική Αμερική.
Μπορεί η κυβέρνηση της χώρας να επικαλείται συχνά την αύξηση του κατώτατου μισθού ως απόδειξη για την επιτυχία των πολιτικών της, ωστόσο οι αναλυτές αποδίδουν τις αποφάσεις αυτές στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει ανεξέλεγκτος εδώ και χρόνια, και οι ετήσιες αυξήσεις των μισθών δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό.
Επιπλέον, οι συνεχείς αυξήσεις των μισθών έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε υψηλότερα φορολογικά κλιμάκια, αυξάνοντας τα φορολογικά έσοδα.
Υπενθυμίζεται ότι η BNP Paribas πριν από μερικές ημέρες αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ύφεση της Αργεντινής από τη χρεοκοπία της χώρας τον περασμένο μήνα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν πλέον λόγο για συρρίκνωση 1,5% του αργεντίνικου ΑΕΠ το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για μηδενική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις ο πληθωρισμός στην Αργεντινή αναμένεται να αγγίξει το 45% καθώς οι πιέσεις στις τιμές από το αδύναμο πέσο αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις της ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης