Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τις προκλήσεις από την κατεχόμενη Κύπρο ο Erdogan – «Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους τους Κύπριους»

Συνεχίζει τις προκλήσεις από την κατεχόμενη Κύπρο ο Erdogan – «Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους τους Κύπριους»
Σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων από τον πρόεδρο της Τουρκίας
Συνεχίζει τις προκλήσεις από τα κατεχόμενα της Κύπρου, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας, , R. T. Erdogan.
Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους τους Κύπριους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο που παρέθεσε χθες βράδυ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης D. Eroglu, ο Erdogan τόνισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει βήματα στο Κυπριακό αν δεν λάβει εντολές από ορισμένα κέντρα.
Κάλεσε, επίσης τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη να κάνει βήματα για να λύσει το Κυπριακό, αναφέροντας πως όταν τον συνάντησε δύο φορές όταν ήταν πρωθυπουργός, του είπε ότι δεν συμφωνούσε με την προσέγγιση του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί.
Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Τούρκου προέδρου ότι δεν έφθασε στα χέρια του η επιστολή του κ. Αναστασιάδη, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιστολή έφτασε στον Τούρκο πρωθυπουργό.
Η επιστολή παραδόθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα, όπου ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε μεταβεί για την τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου.
Νωρίτερα, ο Erdogan κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δήλωσε ότι το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, «κάνει το καθήκον της, όπως το κάνει και η Τουρκία».
«Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους», είπε ο κ. Erdogan υπενθυμίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα φτάσει νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν οι Ελληνοκύπριοι το χρειαστούν, ανέφερε, θα πάρουν μήνυμα ειρήνης.
«Εφόσον το έχουν ανάγκη και οι Ελληνοκύπριοι θα λάβουν το μερίδιο τους από αυτό το βήμα της ειρήνης», υπήρξε το μήνυμα του κ. Erdogan. Ο ίδιος δήλωσε ότι το σχέδιο μεταφοράς νερού θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης