Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» εκατομμυρίων για το δημοψήφισμα στη Σκοτία – Γιατί η συγγραφέας του Harry Potter ξόδεψε 1 εκατ. στερλίνες

«Πόλεμος» εκατομμυρίων για το δημοψήφισμα στη Σκοτία – Γιατί η συγγραφέας του Harry Potter ξόδεψε 1 εκατ. στερλίνες
Καμπάνιες εκατομμυρίων για να πειστούν οι ψηφοφόροι της Σκοτίας
Ένας ανελέητος «πόλεμος» εκατομμυρίων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκοτία, με φόντο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» δίνουν τη μάχη στις καμπάνιες, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να στηρίξουν τον σκοπό τους.
Η διάσημη πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας του Harry Potter, J.K. Rowling, υποστηρίζει την παραμονή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστήριξε την καμπάνια υπέρ του «όχι» με 1 εκατ. στερλίνες.
Την ίδια ώρα ο Chris και η Colin Weir, ένα ζευγάρι που κέρδισε 161 εκατ. στερλίνες στο Λόττο το 2011, προσέφερε τον ποσό του 1 εκατ. στερλινών στην καμπάνια υπέρ του «ναι» για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία η καμπάνια κατά της ανεξαρτησίας συγκέντρωσε το ποσό των 2,7 εκατ. στερλινών, ενώ η καμπάνια του «ναι» το ποσό των 1,8 εκατ.
Ωστόσο το συνολικό ποσό που ξοδεύτηκε για να πειστούν οι ψηφοφόροι θα ξεπεράσει τα 4,5 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των δωρεών πριν τον Δεκέμβριο του 2013.
Σε κάθε περίπτωση η αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου, που θα κρίνει το μέλλον της Σκοτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αρχίσει και σύντομα όλοι θα ξέρουν αν τα χρήματά τους έπιασαν τόπο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης