Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Alibaba στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης - Άνοδος στο +38% και τα 93,89 δολάρια!

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Alibaba στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης - Άνοδος στο +38% και τα 93,89 δολάρια!
Η Alibaba άντλησε το ποσό – ρεκόρ των 21,8 δισ. δολαρίων στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά
(upd4)Στα 93,89 δολάρια τερμάτισε η μετοχή του κινεζικού κολοσσού Alibaba, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την παρθενική της εμφάνιση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 38%, η μετοχή της Alibaba τερμάτισε στα 93,89 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά εκτινάχθηκε ακόμη και στα 99,7 δολάρια!
Σημειώνεται πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση διανεμήθηκαν περίπου 271 εκατομμύρια μετοχές της κινεζικής εταιρείας.
Με την μετοχή να ανοίγει στα 92,7 δολάρια, 36% πάνω από την τιμή προσφοράς, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπέρασε τα 228 δισ. δολάρια, ενώ κατάφερε να συγκεντρώσει, επιπλεόν, 29,7 δισ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση εταιρείας στην ιστορία των αμερικανικών αγορών, αφού ξεπέρασε τη Visa, η οποία κατείχε το ρεκόρ με 17,9 δισ. δολάρια.

Το προφίλ της Αlibaba
Η κινεζική διείσδυση στην αμερικανική αγορά έκανε αισθητή την παρουσία της με το πιο εκκωφαντικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding άντλησε το ποσό των 21,8 δισ. δολαρίων στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, ήτοι το μεγαλύτερο ποσό που έχει αντλήσει εταιρεία από την αγορά των ΗΠΑ.
Η Alibaba, που ελέγχει πάνω από τα τρία τέταρτα του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου στην Κίνα, έχει καταφέρει να συνδέσει τις κινεζικές επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί τον συνδυασμό Amazon και eBay, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί το μοντέλο των δημοπρασιών.
Και από τη στιγμή που το 50% των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο κάνει αγορές online, η εταιρεία έχει κάθε δυνατότητα να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο.
Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999, ενώ το 2013 είχε τον τρίτο μεγαλύτερο τζίρο (4,7 δισ. ευρώ) παγκοσμίως μετά το Amazon και το eBay, ενώ την ίδια χρονιά μέσω της Alibaba έγιναν πάνω από 172 δισεκατομμύρια συναλλαγές, περισσότερες από όσες είχαν Amazon και eBay μαζί.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα Alibaba, αποτελεί ουσιαστικά το κινεζικό αντίπαλον δέος στο eBay.
Aντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από διαφημίσεις που βάζουν επιχειρήσεις και έμποροι οι οποίοι επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο δίκτυο της εταιρείας.
Η πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της κινεζικής εταιρείας στη Wall Street τιμολογήθηκε στα 68 δολ. ανά μετοχή, ενώ πουλήθηκαν 320,1 εκατ. μετοχές, ρεκόρ που μπορεί να σπάσει εάν διατεθούν πρόσθετες μετοχές στους αναδόχους της έκδοσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης