Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Ελεύθεροι αφέθηκαν 49 Τούρκοι όμηροι του ΙΚ

tags :
Ιράκ: Ελεύθεροι αφέθηκαν 49 Τούρκοι όμηροι του ΙΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NTV, η Τουρκία δεν κατέβαλε λύτρα για τους 49 ομήρους

Ελεύθεροι αφέθηκαν 49 Τούρκοι όμηροι, οι οποίοι είχαν απαχθεί από το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη του Ιράκ από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, οι όμηροι, εκ των οποίων διπλωμάτες και παιδιά επέστρεψαν στην Τουρκία έπειτα από την πολύμηνη παραμονή τους στα χέρια των τζιχαντιστών.
«Η καρδιά και το μυαλό μας ήταν πάντα με εκείνους, ενώ περίμεναν υπομονετικά και καρτερικά. Τους είπαμε να εμπιστευτούν την Τουρκία και το έκαναν, γνώριζαν πως δεν ήταν μόνοι. Φιλώ όλους όσους προσευχήθηκαν για τους συμπολίτες μας, όπως φίλησα στο μέτωπο τα αδέλφια μας που απελευθερώθηκαν», δήλωσε

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, ο διπλωμάτης Οζτούρκ Γιλμάζ τόνισε πως είναι υπερήφανος για όσα πέρασε για τη χώρα του.
«Ο γενικός μας πρόξενος αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες. Δύο ή τρεις φορές (οι μαχητές του ΙΚ) επιχείρησαν να τον αναγκάσουν να κάνει δηλώσεις με ένα όπλο στον κρόταφο. Παρότι τον στόχευαν δεν έκανε όσα ζητούσαν», δήλωσε ένας από τους Τούρκους ομήρους στο CNNTürk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης