Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα κινδύνου από τις ΗΠΑ για τον Ebola - Τα κρούσματα του ιού μπορεί να φτάσουν τα 1,4 εκατ. τους επόμενους μήνες

Σήμα κινδύνου από τις ΗΠΑ για τον Ebola - Τα κρούσματα του ιού μπορεί να φτάσουν τα 1,4 εκατ. τους επόμενους μήνες
Τον Ιανουάριο του 2015 εκτιμάται ότι τα κρούσματα του Ebola θα έχουν ανέλθει σε 1,4 εκατ.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) σχετικά με την εξάπλωση του Ebola, στη δυτική Αφρική.
Ειδικότερα το Αμερικανικό Κέντρο προειδοποιεί ότι τα κρούσματα του ιού ενδέχεται να φτάσουν από 550.000 έως και 1,4 εκατομμύρια μέχρι την 20ή Ιανουαρίου του 2015.
Η ανώτατη εκτίμηση των 1,4 εκατομμυρίων λαμβάνει ως δεδομένο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως μέχρι στιγμής, 5.864 βάσει του απολογισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι κατά πολύ χαμηλότερος από τον πραγματικό και ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται τα κρούσματα να είναι δυόμισι φορές περισσότερα, ή σχεδόν 20.000.
Το CDC υπογράμμισε ότι οι προβλέψεις αυτές, που βασίζονται σε ένα επιδημιολογικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψη του πόσους ανθρώπους τελικά μολύνει ένας ασθενής με Ebola, έγιναν βάσει των στοιχείων που ήταν διαθέσιμα τον Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι αν συνεχιστεί η εξάπλωση της επιδημίας με τους σημερινούς ρυθμούς, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να υπερβεί τα 20.000 μέχρι τον Νοεμβρίο, με 5.740 ασθενείς στη Γουινέα, 9.890 στη Λιβερία, και το 5.000 στη Σιέρα Λεόνε, που θα ισοδυναμεί με χιλιάδες θανάτους κάθε εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης