Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Στη χειρότερη θέση μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών η Ευρωζώνη - «Κακή» η εικόνα της παγκόσμιας ανάπτυξης

Lagarde (ΔΝΤ): Στη χειρότερη θέση μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών η Ευρωζώνη - «Κακή» η εικόνα της παγκόσμιας ανάπτυξης
«Η βιώσιμη ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν το 2015»
Η παγκόσμια ανάκαμψη απειλείται από τη «μετριότητα» και γ’ αυτό χρήζει άμεσης βοήθειας, προειδοποίησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Georgetown, η επικεφαλής του Ταμείου κατέστησε αναγκαία τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «μέτρια» επίπεδα της παγκόσμιας ανάκαμψης.
«Η οικονομία ανακάμπτει με ηπιότερους ρυθμούς, από αυτούς που πιστεύαμε πριν από έξι μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η βιώσιμη ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν το 2015» συμπλήρωσε παράλληλα.
Στην απογοητευτική εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με την C. Lagarde, συμβάλλει πλήθος παραγόντων, όπως η νομισματική πολιτική σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, το σκιώδες τραπεζικό σύστημα στην Κίνα αλλά και η αδύναμη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τις χώρες της Ευρωζώνης ως τις πλέον αδύναμες, μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών.
Απευθυνόμενη προς τις κυβερνήσεις των εθνικών κρατών, τις κάλεσε να υιοθετήσουν άμεσα τις κατάλληλες πολιτικές, προκειμένου να τονωθεί ανάπτυξη.
«Σ’ αυτές τις πολιτικές συγκαταλέγεται η δημοσιονομική πειθαρχία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις στον κλάδο των υποδομών» υπογράμμισε η C. Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης