Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philips: Ζημία κατέγραψαν τα οικονομικά της εταιρείας το γ' τρίμηνο του έτους

tags :
Philips: Ζημία κατέγραψαν τα οικονομικά της εταιρείας το γ' τρίμηνο του έτους
Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Philips 
Η αναστολή της παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσια της, αλλά και ένα πρόστιμο 366 εκατ. ευρώ, είχαν ως αποτέλεσμα τα οικονομικά της Philips κατά το γ’ τρίμηνο του 2014, να υποστούν ζημία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η ολλανδική τεχνολογική εταιρεία, η καθαρή ζημία του γ’ τριμήνου ανήλθε σε 104 εκατ. ευρώ, από 282 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη, την ίδια περίοδο το 2013.
Οι πωλήσεις, το ίδιο τρίμηνο, μειώθηκαν κατά 0,9% σε 5,55 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα, από τα 5,6 δισ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, με την πτώση να οφείλεται κατά κύριο λόγο, στην συναλλαγματική ισοτιμία.
Τον περασμένο μήνα, η Philips, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χωρίσει στα δύο τις επιχειρήσεις της και προειδοποίησε ότι ως αποτέλεσμα, η κερδοφορία κατά το β’ εξάμηνο του έτους, θα είναι χαμηλότερη, σε ετήσια βάση.
«Καθώς διανύουμε ένα δύσκολο γενικά 2014, αλλά και εξαιτίας άλλων παραγόντων, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την συνολική μας απόδοση κατά το γ’ τρίμηνο», παραδέχτηκε ο CEO της εταιρείας, Frans van Houten, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με παρατεταμένη αδυναμία σε ορισμένες αγορές, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης