Τελευταία Νέα
Διεθνή

Electrolux: Στις 933 εκατ. κορόνες Σουηδίας ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το γ' τρίμηνο του 2014

tags :
Electrolux: Στις 933 εκατ. κορόνες Σουηδίας ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το γ' τρίμηνο του 2014
Παρά τις δύσκολες γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες, τα κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 42%
Η ενίσχυση της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά, αλλά και η λειτουργική ανάκαμψή της στην Ευρώπη ώθησαν τα κέρδη της Electrolux σε αύξηση 42% και τις συνολικές πωλήσεις σε 6%, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της σουηδικής εταιρείας οικιακών ηλεκτρικών ειδών ανήλθαν σε 933 εκατ. κορόνες Σουηδίας, κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, από 655 εκατ. κορόνες την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας άγγιξαν τις 28,8 δισ. κορόνες, ήτοι αύξηση 6%, καθώς το γ’ τρίμηνο του 2013 είχαν διαμορφωθεί στις 27,26 δισ. κορόνες, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,39 δισ. κορόνες, από τα 1,08 δισ. κορόνες.
«Παρά τις διατηρούμενες δύσκολες συνθήκες της αγοράς, με την πρόσφατη αποδυνάμωση των leading indicators και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε σημαντικά τα αποτελέσματά μας», δήλωσε ο CEO, Keith McLoughlin.
Το Σεπτέμβριο, η Electrolux ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει τις δραστηριότητες συσκευών της General Electric έναντι 3,3 δισ. δολαρίων, κίνηση που σχεδόν θα διπλασιάσει το στίγμα της εταιρείας στις ΗΠΑ και θα την θέσει σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια συσκευών στις ΗΠΑ, τη Whirlpool.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πάνω από 60 χιλ. εργαζομένους, με τους 10 χιλ. να απασχολούνται στην αγορά της βόρειας Αμερικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης