Τελευταία Νέα
Διεθνή

Metro: Πτώση των πωλήσεων κατά 4% το έτος χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου

tags :
Metro: Πτώση των πωλήσεων κατά 4% το έτος χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου
Η ισοτιμία του ευρώ και οι πωλήσεις των assets έπληξαν τις πωλήσεις της εταιρεία λιανικού εμπορίου 
Πτώση των πωλήσεών της κατά 2,6% για το δ’ τρίμηνο του έτους χρήσης ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η Metro AG, μία από τις μεγαλύτερες λιανικές εμπορικές επιχειρήσεις παγκοσμίως.
Η πτώση οφείλεται, κυρίως, στην συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, αλλά και στις πωλήσεις των assets, που έπληξαν την ανάπτυξη, ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει σίγουρη ότι θα πετύχει τους στόχους της.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν στα 15,1 δισ. ευρώ έναντι των 15,5 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, ενώ επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι προσαρμοσμένες πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 1,8%.
Συνολικά, οι πωλήσεις του έτους χρήσης, που έληξε, υπέστησαν συρρίκνωση κατά 4% στα 63 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITA ανήλθαν σε 1,75 δισ. ευρώ, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι.
Η εταιρεία έχει κάνει σειρά αλλαγών στο χαρτοφυλάκιό της, καθώς πούλησε τις δραστηριότητες Cash & Carry στο Βιετνάμ, αλλά και την αλυσίδα super-market Real, που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία για να εστιάσει στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στη Γερμανία.
Σχεδιάζει, δε, να αποχωρήσει και από την αγορά της Δανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης