Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γερμανία δεν είναι η «Γη της Επαγγελίας» - Αθρόες απολύσεις και μείωση της παραγωγής σχεδιάζουν οι γερμανικές εταιρείες

H Γερμανία δεν είναι η «Γη της Επαγγελίας» - Αθρόες απολύσεις και μείωση της παραγωγής σχεδιάζουν οι γερμανικές εταιρείες
«Είναι λάθος να πιστεύουμε πως η Γερμανία είναι η Γη της Επαγγελίας»
Το… θαύμα της γερμανικής οικονομίας φαίνεται πως ακουμπά πλέον η οικονομική κρίση, καθώς ολοένα και περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Με τις εξαγωγές να υποχωρούν σε χαμηλό 5 ετών και την οικονομία να διολισθαίνει σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σχεδιάζουν την περικοπή θέσεων εργασίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους Financial Times, παρά το γεγονός πως η ανεργία έχει υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, εντούτοις η αγορά εργασίας φαίνεται πως ταλανίζεται από πλήθος προβλημάτων.
«Είναι λάθος να πιστεύουμε πως η Γερμανία είναι η γη της Επαγγελίας» τονίζει ο N. Kammueller, στέλεχος μίας εκ των γερμανικών επιχειρήσεων, που έχουν αναγκαστεί να προβούν σε αθρόες περικοπές.
Με την κινεζική ζήτηση να περιδένεται, τις ρωσικές παραγγελίες να συρρικνώνονται και την Ευρωζώνη να εξακολουθεί να νοσεί, αρκετές γερμανικές εταιρείες διαθέτουν πλεόνασμα παραγωγής και… εργατών!
Όπως αναφέρει μάλιστα το βρετανικό δημοσίευμα, η κρίση στην Ουκρανία επιδείνωσε την κατάσταση, πλήττοντας αρκετούς κλάδους της γερμανικής οικονομίας.
Έτσι, οι εταιρείες εξαναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή και κατ’ επέκταση το εργατικό δυναμικό.
Μάλιστα, η εργασιακή κρίση πλήττει και το βαρύ χαρτί της γερμανικής οικονομίας, την αυτοκινητοβιομηχανία.
Ενδεικτικά, στη εταιρεία κατασκευής φορτηγών ΜΑΝ, περίπου 4.000 εργαζόμενοι - ή αλλιώς το 11% του συνολικού προσωπικού - εργάζεται σε καθεστώς ημι-απασχόλησης. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Ford αλλά και στη Volkswagen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης