Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ποιες είναι οι πιο θανατηφόρες επιδημίες στην ανθρώπινη ιστορία - Ατέρμονη η λίστα των νεκρών

tags :
CNBC: Ποιες είναι οι πιο θανατηφόρες επιδημίες στην ανθρώπινη ιστορία - Ατέρμονη η λίστα των νεκρών
HIV, Πανούκλα, Πολιομυελίτιδα και άλλοι πολλοί μεταξύ των πλέον θανατηφόρων ιών
Ποιες είναι οι εννέα χειρότερες επιδημίες που έχουν ξεσπάσει στον κόσμο;
Στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να απαντήσει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ορμώμενο από τις δραματικές επιπτώσεις του ιού Ebola.
Με τον Ebola να θρηνεί ήδη 4.000 νεκρούς, το CNBC παραθέτει τους εννέα πιο θανατηφόρους ιούς στην ανθρώπινη ιστορία.
- Ευλογιά: Ιός, ο οποίος χρονολογείται από την αιγυπτιακή εποχή και είναι θανατηφόρος κατά 30%. Το 1980 κηρύχθηκε ως εξαλείψιμος.
- Φυματίωση: Ιός, ο οποίος εντοπίστηκε στο 3.000 π.Χ. Σήμερα, πλήττει κυρίως της φτωχότερες χώρες. Το 2012, περίπου 8,6 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον ιό.
- Μαλάρια/Ελονοσία: Ιός, ο οποίος ακόμη πλήττει τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς το 2012 σημειώθηκαν 207 εκατομμύρια κρούσματα, εκ των οποίων τα 627.000 θανατηφόρα.
- Πανούκλα: Ιός, ο οποίος εντοπίστηκε στο 541 μ.Χ. και οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους.
- Χολέρα: Ιός, ο οποίος διαγνώστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, μεταξύ του 1831 και του 1832. Ετησίως, περίπου 3 – 5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τον ιό.
- Μαύρος Θάνατος/Πανώλη: Ιός, ο οποίος εντοπίστηκε στην Κεντρική Ασία το 1.300 μ.Χ. Γρήγορα εξαπλώθηκε και στην Ευρώπη, σκοτώνοντας το 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
- Ισπανική Γρίπη: Περίπου 50 με 100 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του ισπανικού ιού, την περίοδο μεταξύ του 1918 και του 1919.
- Πολιομυελίτιδα: Ο ιός κορυφώθηκε το 1940 – 1950, πλήττοντας κυρίως την Ευρώπη, τη Β. Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
- HIV/AIDS: Διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1981. Περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει σε όλο τον κόσμο, με την Υποσαχάρια Αφρική να πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης