Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου: Η Ευρωζώνη πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο

SOS του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου: Η Ευρωζώνη πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο
Η υψηλή ανεργία, η οικονομική στασιμότητα και ο χαμηλός πληθωρισμός πλήττουν σημαντικά την παγκόσμια ανταλλαγή προϊόντων
Εξαιρετικά προβληματισμένος για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, ο οποίος προειδοποιεί για τις πιθανές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, σε σημερινό του σημείωμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου υπερθεματίζει πως η οικονομική «αρρώστια» της Ευρωζώνης δύναται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο παγκόσμιο εμπόριο και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Ευρωζώνη έχει σκορπίσει κύμα απογοήτευσης στους αναλυτές, καθώς παραδοσιακά διατελεί το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου.
Η υψηλή ανεργία, η οικονομική στασιμότητα και ο χαμηλός πληθωρισμός πλήττουν σημαντικά την παγκόσμια ανταλλαγή προϊόντων, σημειώνει ο Οργανισμός.
Στον αντίποδα, οι καλές ειδήσεις προέρχονται από τις ΗΠΑ, οι οποίες σημειώνουν μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη στον κλάδο του εμπορίου.
Όσον αφορά τις αναδυόμενες αγορές, εκτιμά πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί.
Ωστόσο, προειδοποιεί πως οι εμφύλιες συρράξεις και οι εδαφικές διενέξεις σε Μ. Ανατολή, Ασία και Ανατολική Ευρώπη δύνανται να προκαλέσουν εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και αποκλιμάκωση των εμπορικών ροών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης