Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα του J. Lew (Αμερικανός ΥΠΟΙΚ): Η αδύναμη Ευρωζώνη και όχι η παρέμβαση της ΕΚΤ ευθύνεται για την πτώση του ευρώ!

Μήνυμα του J. Lew (Αμερικανός ΥΠΟΙΚ): Η αδύναμη Ευρωζώνη και όχι η παρέμβαση της ΕΚΤ ευθύνεται για την πτώση του ευρώ!
Στα 1,28 δολάρια/ευρώ η ισοτιμία των δύο νομισμάτων
Στην ετερόκλιτη ανάκαμψη μεταξύ της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ απέδωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τις πρόσφατες αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος.
Ειδικότερα, ο J. Lew υποστήριξε πως οι διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος μεταξύ δολαρίου και ευρώ αποδίδονται περισσότερο στην ετερόμορφη οικονομία των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης και λιγότερο στην ασκούσα νομισματική πολιτική.
«Οι πρόσφατες αλλαγές στις κινήσεις του ευρώ και του δολαρίου συνδέονται περισσότερο με την ετερόκλιτη ανάπτυξη και λιγότερο με τις νομισματικές πολιτικές, οι οποίες αποσκοπούν στην υποτίμηση του ευρώ» επισήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC.
Όσον αφορά την ισοτιμία του δολαρίου έναντι των έτερων νομισμάτων, υποστήριξε πως αποτελεί απόρροια των επεμβάσεων και των νομισματικών πολιτικών των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες στοχεύουν στην υποτίμηση των εκάστοτε νομισμάτων έναντι του δολαρίου.
Ας σημειωθεί πως το Σεπτέμβριο, το αμερικανικό δολάριο κατάφερε να ενισχυθεί έναντι του συνόλου των κυριότερων νομισμάτων.
Μάλιστα, η ισοτιμία με το ευρώ από τα 1,40 δολάρια/ευρώ έχει διολισθήσει στα 1,28 δολάρια/ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης