Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη ημέρα κερδών για τον S&P 500 - «Βουτιά» -7,11% για τη μετοχή της ΙΒΜ

tags :
Τρίτη ημέρα κερδών για τον S&P 500 - «Βουτιά» -7,11% για τη μετοχή της ΙΒΜ
"Άλμα" 4,85% για το ADR της ΕΤΕ 
Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εμφάνισε ο S&P 500, με τον Dow ωστόσο, να επιβαρύνεται από τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα της IBM.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε οριακά στο +0,12% και τις 16.399 μονάδες, ο Nasdaq στο +1,35% και τις 4.316 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,92% και τις 1.904 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +4,85% και τα 2,59 δολάρια.
Η μετοχή της IBM υποχώρησε στο -7,11% και τα 169 δολάρια.
Νωρίτερα, μία «μαύρη» ημέρα περίμενε σήμερα τον Αμερικανό επενδυτή Warren Buffett, ο οποίος με το… καλημέρα έχασε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια!
Αιτία της απρόσμενης ζημιάς αποτέλεσε η ραγδαία πτώση της μετοχής της IBM, η οποία βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών αποτελεσμάτων.
Μάλιστα, σωρευτικά, από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή χάνει 15,05 δολάρια (-7,6%), γεγονός που μεταφράζεται σε απώλειες 1,06 δισ. δολαρίων για την Berkshire Hathaway του W. Buffett.
Ας σημειωθεί πως ο Αμερικανός διαθέτει από τις 30 Ιουνίου έως σήμερα, 70,2 εκ. μετοχές της ΙΒΜ.
To πλήγμα για τον W. Buffett είναι τεράστιο, δεδομένου του γεγονότος πως στο πορτοφόλιο της Berkshire Hathaway η ΙΒΜ διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη θέση, μετά την Wells Fargo και Coca-Cola.
Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,68 δολάρια, διαψεύδοντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεψαν κέρδη 4,32 δολαρίων ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 22,4 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να ανακοινώνει πτώση των εσόδων σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησής της.
Αναλυτικότερα, τα έσοδα στην Αμερική μειώθηκαν κατά 2%, στις Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική κατά 2%, επίσης, στις χώρες της ανατολική Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού κατά 9%.
Στις αναδυόμενες αγορές, τα έσοδα έπεσαν κατά 6%.
«Αντιμετωπίσαμε μια σημαντική επιβράδυνση στην αγοραστική συμπεριφορά των πελατών τον Σεπτέμβριο, ενώ τα αποτελέσματά μας δείχνουν, επίσης, την άνευ προηγουμένου αλλαγή στον ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου μας», σχολίασε, επίσης, η CEO, η οποία, ωστόσο, συμπλήρωσε πως: «ενώ δεν είχαμε τα αποτελέσματα που αναμέναμε, πήγαμε, ωστόσο, καλά σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης μας, όπου συνεχίζουμε να μετατοπίζουμε τις δραστηριότητές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης