Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη νέα σύνθεση της Κομισιόν ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο - Διαβεβαιώσεις Juncker ότι δεν θα αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανόνες

Τη νέα σύνθεση της Κομισιόν ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο - Διαβεβαιώσεις Juncker ότι δεν θα αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανόνες
«Ας αρπάξουμε την ευκαιρία και ας κάνουμε την Ευρώπη να κινηθεί ξανά» τόνισε ο Juncker
(upd)Τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Jean Claude Juncker ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναμενόταν, με 423 ψήφους υπέρ έναντι 209 κατά. 
Οι εκπρόσωποι των μεγάλων πολιτικών ομάδων (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι), είχαν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στον αντίποδα , οι εκπρόσωποι των Ομάδων των Πρασίνων και της Ενωτικής Αριστεράς, είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν την νέα Κομισιόν.
Από την ψηφοφορία απείχαν οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές.


Διαβεβαιώσεις Juncker για διατήρηση των δημοσιονομικών κανόνων 
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όσα προβλέπουν σήμερα οι δημοσιονομικοί ευρωπαϊκοί κανόνες για το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα των κρατών – μελών αλλά ότι θα υπάρξει ευελιξία και ελαστικότητα βάσει των όσων προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες παρείχε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Ο Juncker μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,υποστήριξε ότι η ΕΕ χρειάζεται ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία.
«Ας αρπάξουμε την ευκαιρία και ας κάνουμε την Ευρώπη να κινηθεί ξανά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Juncker.
Παράλληλα ανέφερε ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα προσχώρηση κράτους στην ΕΕ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν και στο ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους και του ιού Έμπολα.
Συγκεκριμένα, ο Juncker, αφού υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθρός των ευρωπαϊκών αξιών και ότι οι ενέργειες του δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές, τόνισε ότι η ΕΕ θα εργαστεί από κοινού με τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.
Αναφορικά με τον ιό Έμπολα, ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ολιγωρία των αρμόδιων Αρχών, αναφέροντας πως η ΕΕ έπρεπε να είχε κινηθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, πριν αυτός γίνει πρόβλημα και φτάσει στις ευρωπαϊκές ακτές.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στο επενδυτικό πρόγραμμα των 300 δις ευρώ, επαναλαμβάνοντας ότι στο επίκεντρο του θα τεθούν επενδύσεις που στοχεύουν στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και οι οποίες θα γίνουν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.
Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση της νέας σύνθεσης της Κομισιόν είναι προγραμματισμένη για τις 13.30 μ.μ (ώρα Ελλάδος) και αναμένεται, υπέρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ψηφίσουν οι 479 βουλευτές που ανήκουν στο συνασπισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

(πρώτη ενημέρωση 22 Οκτωβρίου 08:24)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης