Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Εκλογική νίκη της Russeff δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βραζιλία: Εκλογική νίκη της Russeff δείχνει νέα δημοσκόπηση
Μικρή, ωστόσο, παραμένει η διαφορά της Russeff από τον πολιτικό της αντίπαλο Neves
Με τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας να απέχουν λιγότερο από μία εβδομάδα, στις 26 Οκτωβρίου, η τελευταία δημοσκόπηση χαρίζει χαμόγελα ικανοποίησης στην πρόεδρο Dilma Rousseff, η οποία βρίσκεται τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον πολιτικό της αντίπαλο, Aécio Neves, και άρα πιο κοντά σε μία εκλογική νίκη.
Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα στηρίξουν την εν ενεργεία πρόεδρο, ενώ το ποσοστό του Neves βρίσκεται στο 43%.
Να σημειωθεί ότι αυτό που περισσότερο προβληματίζει τον Neves είναι το γεγονός ότι το ποσοστό του παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ η το ποσοστό της Russeff κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα, ήτοι δεν έχει καταφέρει να πείσει τους αναποφάσιστους.
Ωστόσο, ενώ η Rousseff έχει διευρύνει το αριθμητικό προβάδισμα της σε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, η διαφορά μεταξύ τους είναι ακριβώς μέσα στα όρια του δημοκοπικού σφάλματος.
Εξαιρουμένων των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, αλλά και των αλλοιωμένων ή κενών απαντήσεων στην έρευνα, η Rousseff κερδίζει οριακά με 52% έναντι 48% του Neves.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης