Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heineken: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το γ΄τρίμηνο του 2014

tags :
Heineken: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το γ΄τρίμηνο του 2014
Η μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη έφερε πλήγμα στα οικονομικά της εταιρείας 
Πτώση των κερδών της κατά 4,8% ανακοίνωσε η Heineken για το γ’ τρίμηνο του 2014, πτώση η οποία θα ήταν μεγαλύτερη αν η πτώση των πωλήσεων της εταιρείας στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είχε αντισταθμιστεί από μία ενίσχυση στις αναδυόμενες αγορές.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 460 εκατ. ευρώ, από 483 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ μειωμένα ήταν και τα έσοδα, κατά 1,5%, από τα 5,18 δισ. ευρώ, στα 5,1 δισ. ευρώ.
Τα προσαρμοσμένα έσοδα, ωστόσο, παρουσίασαν οριακή αύξηση, της τάξεως του 0,2%.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, έρχονται ως αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης για τα προϊόντα της Heineken στην Ευρώπη, με την εταιρεία να θεωρεί ότι αυτή προέκυψε λόγω του ασυνήθιστα για την εποχή υγρού καιρού, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας στις υπόλοιπες αγορές, συνέχισαν να ενισχύονται.
«Παρά το ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον και τις άσχημες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου πωλήσεων στην Ευρώπη, διατηρήσαμε την ανάπτυξή μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jean-François van Boxmeer.
Η ολλανδική ζυθοποιία επανέλαβε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Η εταιρεία αναμένει να αυξηθούν τα περιθώρια το 2014 πάνω από το μεσοπρόθεσμο επίπεδο-στόχο των 40 μονάδων βάσης από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης