Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέο ρεκόρ στον τουρισμό οδεύει η Ισπανία – Σε πάνω από 62 εκατ. εκτιμώνται οι τουρίστες για το σύνολο του 2014

Προς νέο ρεκόρ στον τουρισμό οδεύει η Ισπανία – Σε πάνω από 62 εκατ. εκτιμώνται οι τουρίστες για το σύνολο του 2014
Μόνον τον Σεπτέμβριο επισκέφθηκαν τη χώρα περισσότεροι από 7 εκατομμύρια τουρίστες
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Ισπανία όσον αφορά τον τουρισμό, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 7 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μόνον τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τα 24 εκατομμύρια το καλοκαίρι, ενώ συνολικά μέχρι τώρα το 2014 οι τουρίστες ανέρχονται σε πάνω από 52,4 εκατομμύρια.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι στο σύνολο του έτους θα έχουν επισκεφθεί τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου περισσότεροι από 62 εκατομμύρια τουρίστες, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2013, ήτοι τα 60,7 εκατομμύρια τουρίστες.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Ισπανία έχει καταγράψει το καλύτερο καλοκαίρι στην ιστορία της, με ένα σύνολο 24,4 εκατομμυρίων τουριστών να επισκέπτονται τη χώρα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, ήτοι 7,6% περισσότεροι έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, το οποίο αποτέλεσε επίσης ένα ιδιαίτερα καλό έτος για τον τουρισμό.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου η Ισπανία υποδέχθηκε 52,4 εκατ. τουρίστες, που υποδηλώνει αύξηση 7,4% έναντι του 2013.
Μέχρι στιγμής, η άνθηση του τουρισμού συνεχίζει να παρουσιάζει έντονη δυναμική, επωφελούμενος και από το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες, λόγω της ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, αποφεύγουν αυτές τις περιοχές για τις διακοπές τους.
Αναμφισβήτητα, από τον τουριστικό κλάδο έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποιες φωνές για τον κίνδυνο μιας νέας οικονομικής επιβράδυνσης στην Ευρώπη, η οποία θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης