Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Μέτρια ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου τον Οκτώβριο – Στις 52,8 μονάδες ο δείκτης ΡΜΙ

Ιαπωνία: Μέτρια ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου τον Οκτώβριο – Στις 52,8 μονάδες ο δείκτης ΡΜΙ
Στο υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο οι νέες παραγγελίες στον κλάδο, μέτρια ανάπτυξης στην παραγωγή
Ισχυρή ανάπτυξη καταδεικνύουν τα στοιχεία για τις συνθήκες στον μεταποιητικό κλάδο στην Ιαπωνία, με τις νέες παραγγελίες να καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο και την παραγωγή να παρουσιάζει για τρίτο συνεχή μήνα μέτρια ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit, ο μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ αυξήθηκε στις 52,8 μονάδες έναντι των 51,7 του Σεπτεμβρίου, με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο να παρουσιάζει μέτρια βελτίωση.
Ο δείκτης για τη μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε στις 52,3 μονάδες από 53,4 τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας μέτρια ανάπτυξη για τρίτο συνεχή μήνα.
Σύμφωνα με την οικονομολόγο της Markit, Amy Brownbill, «τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ισχυρή ανάπτυξη των επιχειρηματικών συνθηκών για τον ιαπωνικό μεταποιητικό κλάδο.
»Οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν στο υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο και η παραγωγή παρέμεινε σε περιοχή μέτριας ανάπτυξης για τρίτο συνεχή μήνα»,
Όπως επισημαίνεται, λαμβανομένου υπόψη της επερχόμενης απόφασης για αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων στο 10%, τα ερωτήματα που τίθενται αφορούν τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης του κλάδου τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης