Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον σύνθετο ΡΜΙ – Υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στις 48 μονάδες

tags :
Γαλλία: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον σύνθετο ΡΜΙ – Υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στις 48 μονάδες
Επιδείνωση της κατάστασης καταδεικνύουν τα στοιχεία της Markit
Απογοητευτικά είναι τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο ΡΜΙ στη Γαλλία τον Οκτώβριο, καταδεικνύοντας επιδείνωση στον ιδιωτικό κλάδο της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών τον Οκτώβριο, στις 48 μονάδες, έναντι των 48,4 μονάδων του Σεπτεμβρίου.
Ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε επίσης σε χαμηλό οκτώ μηνών και τις 48,1 μονάδες από τις 48,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών και στις 47,6 μονάδες από 48,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο και ο μεταποιητικός δείκτης διαμορφώθηκε επίσης σε χαμηλό δύο μηνών τον Οκτώβριο, στις 47,3 μονάδες από 48,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Όπως επισημαίνεται από τον οικονομολόγο της Markit, Τζακ Κένεντι, η γαλλική οικονομία παραμένει κολλημένη σε πτωτική πορεία τον Οκτώβριο, καθώς η καταρρέουσα ζήτηση παρασύρει χαμηλότερα την οικονομική δραστηριότητα.
Οι νέες παραγγελίες, επισημαίνεται, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 16 μήνες, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες περικοπές τόσο στην παραγωγή όσο και σε προσωπικό.
Οι επιχειρήσεις, σημειώνει o οικονομολόγος της Markit, «παλεύουν» να προσελκύσουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες περικόπτοντας τις τιμές παραγωγού στο μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και πέντε χρόνια, παρά την περαιτέρω αύξηση του κόστους, γεγονός που υπογραμμίζει τις πιέσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν προς το παρόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης