Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικές πιέσεις στο Βερολίνο – Για επιτακτική ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, J. Lew

tags :
Αμερικανικές πιέσεις στο Βερολίνο – Για επιτακτική ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, J. Lew
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew επέμεινε ότι η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση
Τις πιέσεις τους προς το Βερολίνο και την κυβέρνηση της Angela Merkel εντείνουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew επέμεινε ότι η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση.
Ο αμερικανικός ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Sigmar Gabriel, κατά την οποία οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα την οικονομική επιβράδυνση στην ευρωζώνη.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε "στη σημασία της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων", ανακοίνωσε το υπουργείο.
"Ο Lew ζήτησε πιεστικά από τους γερμανούς και τους ευρωπαίους αξιωματούχους να ενισχύσουν την εσωτερική ζήτηση χάρις στον κατάλληλο συνδυασμό δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, καθώς και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".
O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει επιτακτικά εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον, ζητώντας από τις χώρες με "ισχυρό πλεόνασμα" να επέμβουν "δυναμικά" για να συμβάλουν στην παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με τη διατύπωση της τελευταίας εξαμηνιαίας έκθεσης για τη διεθνή οικονομική πολιτική, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης