Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο και όμως… ουγγρικό! - Φόρο στη χρήση του διαδικτύου επιβάλλει η κυβέρνηση - Στα 0,62 δολ/gigabyte το κόστος

Απίστευτο και όμως… ουγγρικό! - Φόρο στη χρήση του διαδικτύου επιβάλλει η κυβέρνηση - Στα 0,62 δολ/gigabyte το κόστος
Έντονες αντιδράσεις από την Κομισιόν
Εάν κάποιος έλεγε πως θα επιβληθεί φόρος στο… διαδίκτυο σίγουρα θα θεωρούταν τρελός!
Ωστόσο, η Ουγγαρία αποφάσισε να υιοθετήσει αυτή την «τρελή» πρόταση, καθώς ανακοίνωσε την επιβολή φόρου στη χρήση του διαδικτύου.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, M. Varga εξήγγειλε πως οι χρήστες του διαδικτύου οφείλουν να καταβάλλουν 0,62 δολάρια ή 150 ουγγρικά Ft ανά gigabyte.
Ο αμφιλεγόμενος φόρος της ουγγρικής κυβέρνησης αδιαμφισβήτητα συνιστά μία παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ωστόσο, οι Ούγγροι δεν ξαφνιάστηκαν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς η κυβέρνηση τους είχε προϊδεάσει από το 2011, όταν εισήγαγε φόρο στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων!
Αποδοκιμάζοντας το μέτρο, η Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών, Neelie Kroes υποστήριξε πως «η φορολογία του διαδικτύου αποτελεί μία χαζή ιδέα, που θα βλάψει την ψηφιακή οικονομία της Ουγγαρίας».
«Η αύξηση του κόστους πρόσβασης στο διαδίκτυο θα πλήξει τους καταναλωτές» συμπλήρωσε.
Πάντως, εντός της Ουγγαρίας ήδη εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις, με τουλάχιστον 6.000 χρήστες να έχουν ταχθεί εναντίον του μέτρου.
Από την άλλη πλευρά, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη «υστερία», ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης απέρριψε το δριμύ κατηγορώ των πολέμιων του μέτρου, τονίζοντας πως ο νέος φόρος ουσιαστικά θα επιβαρύνει τις εταιρείες και όχι τους χρήστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης