Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Kobane – «Κρατούν» οι Κούρδοι, αντεπιτίθενται οι τζιχαντιστές

Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Kobane – «Κρατούν» οι Κούρδοι, αντεπιτίθενται οι τζιχαντιστές
Εκατοντάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας


Με ιδιαίτερη σφοδρότητα εξακολουθούν να μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Kobane στη μεθόριο Συρίας – Τουρκίας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, και οι δύο πλευρές ενισχύουν τις δυνάμεις τους, οι μεν από το Ισλαμικό Κράτος μεταφέροντας στρατιώτες από το Ιράκ, οι δε Κούρδοι αναμένουν τη στήριξη άλλων 200 Ιρακινών Κούρδων που θα φτάσουν στην Kobane μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η πρώτη γραμμή της μάχης δεν έχει μετακινηθεί την τελευταία εβδομάδα γεγονός που αποδεικνύει, όπως υπογραμμίζουν οι ΗΠΑ, ότι η αντίσταση των Κούρδων μαχητών έχει αποδιοργανώσει την επιχείρηση των τζιχαντιστών να καταλάβουν την πόλη, σε συνδυασμό με τη συνδρομή των εναέριων επιδρομών και βομβαρδισμών από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού
Συγκεκριμένα, αναφέρεται από το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ότι από τους εκατοντάδες βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί 464 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 57 άλλοι μαχητές και 32 άμαχοι στο έδαφος της Συρίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αεροσκάφη των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει 247 βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι στην Kobane.
Πάντως, το BBC μεταδίδει επικαλούμενο πληροφορίες από τους Κούρδους ότι παρά τη σθεναρή αντίσταση, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να ανακαταλάβει ένα στρατηγικής σημασίας για την εξέλιξη των μαχών λόφο κοντά στην πόλη.
Σύμφωνα με αναλυτές, όποιος ελέγχει το λόφο έχει και καλύτερες ευκαιρίες για τον έλεγχο της Kobane.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι τζιχαντιστές επιχειρούν τα τελευταία δύο 24ωρα μια σφοδρή αντεπίθεση προκειμένου να καταλάβουν το κέντρο της πόλης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης