Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στα σύνορα Βορείου - Νοτίου Κορέας μεταξύ ακτιβιστών και κατοίκων της περιοχής

tags :
Ένταση στα σύνορα Βορείου - Νοτίου Κορέας μεταξύ ακτιβιστών και κατοίκων της περιοχής
Οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες ακτιβιστές και πέταξαν αυγά εναντίον τους
Η απόπειρα ομάδας ακτιβιστών από τη Νότια Κορέα να στείλουν μπαλόνια που περιέχουν φυλλάδια με συνθήματα εναντίον του ηγέτη της Πιονγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ- Ουν, κατέληξε σε συγκρούσεις με τους κατοίκους που ζουν στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα καθώς υποστηρίζουν ότι απειλούν την ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Πάτζου δίπλα στην στρατιωτικοποιημένη ζώνη συγκεντρώθηκαν εκεί σε μια επίδειξη ισχύος και πολλοί ηλικιωμένοι αγρότες περιλαμβανομένων ορισμένων που οδηγούσαν τρακτέρ με στόχο να αποκλείσουν τους δρόμους προσπάθησαν να σταματήσουν τη ρίψη των φυλλαδίων από τις ομάδες των ακτιβιστών.
Η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει με μια αδιευκρίνιστη «στρατιωτική δράση» εάν οι αρχές της Νοτίου Κορέα επιτρέψουν την ρίψη των φυλλαδίων και υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών που στοχεύουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και τη βελτίωση των σχέσεων.
Οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες ακτιβιστές και πέταξαν αυγά εναντίον τους ζητώντας τους να φύγουν και να τους αφήσουν ήσυχους να ζήσουν ειρηνικά.
«Ενέργειες σαν κι αυτή θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα να μας πλήξουν με πυρά του πυροβολικού» δήλωσε ο Κουόν Σουν γουάν, 63 ετών.
«Η ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα διότι οι ζωές μας εξαρτώνται από τις ισορροπίες» που επικρατούν εδώ προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Τσόι Γουν γον, ένας από τους ακτιβιστές που του επιτέθηκαν με αυγά, επισήμανε από την πλευρά του: «Τη στιγμή που τα φυλλάδιά μας θα έχουν καλύψει όλη τη Βόρεια Κορέα, ο δολοφόνος Κιμ Γιονγκ Ουν θα αφανιστεί και θα καταστραφεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης