Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τριπλασσιάστηκε ο αριθμός των ακραίων ισλαμιστών στην χώρα - Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρμόδιες αρχές

tags :
Γερμανία: Τριπλασσιάστηκε ο αριθμός των ακραίων ισλαμιστών στην χώρα - Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρμόδιες αρχές
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται ότι οι σαλαφιστές θα υπερβούν τις 7 χιλιάδες
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (Bundesamt für Verfassungsschutz), παραπέμποντας στην αύξηση του αριθμού των ακραίων ισλαμιστών στη χώρα.
Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RBB, ο πρόεδρος της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας εσωτερικού, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, o αριθμός των σαλαφιστών τριπλασιάστηκε μέσα σε μερικά χρόνια, φθάνοντας τα 6.300 μέλη. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται ότι οι σαλαφιστές θα υπερβούν τις 7 χιλιάδες. «Πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη», δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, υποστηρίζοντας ότι οι ισλαμιστικές οργανώσεις είναι ελκυστικές κυρίως για νεαρά άτομα, μουσουλμανικού θρησκεύματος, με μεταναστευτικό υπόβαθρο, τα οποία έχουν αντιμετωπίσει αποτυχίες και προβλήματα στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης.
Όπως υπενθύμισε ο Γερμανός αξιωματούχος, περίπου 450 σαλαφιστές από τη Γερμανία έχουν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, ενώ επτά έως δέκα από αυτούς πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας. Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, περίπου 150 σαλαφιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία από τη Συρία, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί η «επικινδυνότητά» τους.
Και ενώ η Γερμανία ανησυχεί για την ενίσχυση του ακραίου Ισλάμ, στο μέτωπο των συγκρούσεων, στη Μέση Ανατολή, συνεχίζεται η πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπάνι, με την κεντρική αμερικανική διοίκηση να αναφέρει πως από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 12 επιδρομές των μαχητικών αεροσκαφών της διεθνούς συμμαχίας στην Συρία και το Ιράκ.
Οι περισσότερες από αυτές γύρω από το Κομπάνι, όπου επλήγησαν θέσεις των τζιαχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
Στο μεταξύ και σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο Rudaw, 150 μαχητές Πεσμεργκά ξεκινούν αύριο από το Ιράκ προκειμένου να ενισχύσουν τους κούρδους υπερασπιστές του Κομπάνι.
Οι μαχητές που θα περάσουν μέσα από το τουρκικό έδαφος για να φτάσουν στην πολιορκούμενη πόλη, θα μεταφέρουν βαρύ οπλισμό, αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι των Κούρδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης