Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οπισθοχωρούν» οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία – Κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές

«Οπισθοχωρούν» οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία – Κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές
Μετά τα σημαντικά κέρδη που καταγράφονταν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν αρνητικά πρόσημα
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται πλέον οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και έφθαναν ακόμη και το 0,7%.
Παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως για παράδειγμα η σταθεροποίηση της ανεργίας στη Γερμανία στο χαμηλό του 6,7% για τον μήνα Οκτώβριο, αλλά και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, προεξοφλώντας ενδεχομένως ότι δεν θα παρέμβει άμεσα η ΕΚΤ, λαμβάνοντας περεταίρω μέτρα.
Ας σημειωθεί ακόμη ότι χθες, Τετάρτη, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED, αποφάσισε να τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με τις αγορές ομολόγων, κρίνοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Παράλληλα, διατήρησε τα επιτόκια στα χαμηλά επίπεδα πέριξ του μηδενός, ωστόσο σημείωσε ότι αν καταγραφεί ταχύτερη βελτίωση της οικονομίας, ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξησή τους νωρίτερα του εκτιμώμενου.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 12:40 μ., o δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,88%, στις 9.002,81 μονάδες.
Πτώση 0,75% σημειώνει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, διαπραγματευόμενος στις 6.407,55 μονάδες.
Χαμηλότερα κατά 0,40% κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.092,81 μονάδες και κατά 1,46% υποχωρεί ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη, στις 10.098 μονάδες.
Αρνητική πορεία καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στο -0,38% και τις 327,52 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης