Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Επιπλέον στήριξη των αγροτικών προϊόντων με κεφάλαια 39 εκατ. ευρώ – Εγκρίθηκαν συνολικά 27 προγράμματα

Ε.Ε.: Επιπλέον στήριξη των αγροτικών προϊόντων με κεφάλαια 39 εκατ. ευρώ – Εγκρίθηκαν συνολικά 27 προγράμματα
Εγκρίθηκαν 27 προγράμματα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στην Ε.Ε. και τρίτες χώρες, συνολικού προϋπολογισμού 77,4 εκατ. ευρώ
Επιπλέον κεφάλαια 39 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να στηρίξει τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, τα οποία έχουν πληγεί από το εμπάργκο της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, 27 προγράμματα για να προωθήσει τα αγροτικά προϊόντα στην Ε.Ε. και τρίτες χώρες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των προγραμμάτων, η πλειοψηφία των οποίων θα έχει διάρκεια τριών ετών, ανέρχεται σε 77,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Ε.Ε. θα συνεισφέρει τα 39 εκατ. ευρώ.
Τα προγράμματα αυτά, επισημαίνεται, θα αφορούν ευρεία ποικιλία προϊόντων, όπως φρέσκα και επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, το κρέας και για πρώτη φορά και το πρόβειο κρέας.
Όπως επισήμανε ο επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Dacian Cioloş, με τα προγράμματα αυτά προσδοκάται ενίσχυση της κατανάλωσης και των πωλήσεων σε μια δύσκολη στιγμή.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε καταστεί ένας καθαρός εξαγωγέας αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων, με την αξία των εξαγωγών να αυξάνεται ταχύτερα από τον όγκο, καθώς οι καταναλωτές σε άλλα μέρη του κόσμου εκτιμούν τις παραδόσεις, τα ποιοτικά στάνταρτ της Ευρώπης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτά τα νέα μέτρα θα ενισχύσουν περαιτέρω αυτή τη φήμη.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει επιβάλει εμπάργκο εισαγωγών σε κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά προερχόμενα από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία για ένα χρόνο, με ημερομηνία έναρξης τον Αύγουστο που μας πέρασε, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.
Από το εμπάργκο εκτιμάται ότι έχουν πληγεί περί τα 9,5 εκατ. ευρωπαίοι αγρότες – κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πλήγμα από το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης