Τελευταία Νέα
Διεθνή

H επενδυτική συμβουλή του πρώην διοικητή της Fed, Αlan Greenspan - Αγοράστε χρυσό!

H επενδυτική συμβουλή του πρώην διοικητή της Fed, Αlan Greenspan - Αγοράστε χρυσό!
Μόλις χθες, Τετάρτη, ο πρώην διοικητής της Fed προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέας, εκτεταμένης αναταραχής στις διεθνείς αγορές...
Ποια είναι η καλύτερη επενδυτική επιλογή, στην τρέχουσα συγκυρία, στον απόηχο του τερματισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Fed, της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας;
Την απάντηση έρχεται να δώσει ο πρώην διοικητής της Fed, Αlan Greenspan, συστήνοντας στους επενδυτές να στραφούν στη λάμψη και την ασφάλεια του χρυσού!
"Στις τρέχουσες συνθήκες, ο χρυσός αποτελεί πιθανότατα μια καλή επενδυτική επιλογή", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άντρας της αμερικανικής Fed.
"O χρυσός έχει αξία ανεξάρτητα από τις δράσεις που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις. Αξίζει κανείς να επενδύσει στο πολύτιμο μέταλλο", διεμήνυσε ο Greenspan.
Yπενθυμίζεται εδώ πως μόλις χθες, Τετάρτη, ο πρώην διοικητής της Fed προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέας, εκτεταμένης αναταραχής στις διεθνείς αγορές.
"H Fed δεν θα κατορθώσει να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), χωρίς να προκληθούν νέες αναταράξεις στις αγορές", εξήγησε χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άντρας της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας.
"Ο τερματισμός του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων δεν θα οδηγήσει στο ξέσπασμα μιας νέας κρίσης. Άλλωστε δεν μου αρέσει η λέξη κρίση. Αναταραχή όμως πιθανότατα θα προκληθεί", δήλωσε χθες ο Greenspan, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης του Council of Foreign Relations στη Νέα Υόρκη.
Ερωτηθείς ο Greenspan να προβλέψει τον χρόνο που η Fed θα αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες Τετάρτη η Fed ανακοίνωσε επισήμως τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Ταυτόχρονα ο πρώην ισχυρός άντρας της Fed έσπευσε να προειδοποιήσει πως στην τρέχουσα συγκυρία η νομισματική πολιτική κινείται σε αχαρτογράφητα νερά...
"Υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, η οποία κρατά πίσω την αμερικανική οικονομία", διεμήνυσε τέλος ο Greenspan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης